Γλώσσα:  Greek  English

Ποικιλίες Μύρτιλου

Α. ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ   ( Για Ελλάδα )

DARROW

Θάμνος ύψους 150 - 210 εκ. με χαρακτηριστικά μικρά σκουροπράσινα φύλλα. Τα φρούτα  του ωριμάζουν στα τέλη του Αυγούστου και αρχή του Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ μεγάλα, ειδικά εκείνα από την πρώτη συγκομιδή ( 57 ρώγες /, 025 l ). Έχουν ελκυστική δροσερή γεύση. Αντέχουν σε θερμοκρασίες από -23 ° C έως - 28 ° C. Μια ποικιλία γνωστή και περιζήτητη. Δεν είναι κατάλληλη για μηχανική συγκομιδή. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

PATRIOT

Μια από τις πιο περιζήτητες ποικιλίες βατόμουρου.Θάμνοι 120-180 εκατοστά ύψος.
Μούρα πολύ μεγάλα 49 ρώγες / 0,25 l, πολύ νόστιμα. Αρωματικά γαλάζια φρούτα .
H Πρώτη συγκομιδή γίνετε με το χέρι και αργότερα η καλλιέργεια μπορεί να συγκομιστεί μηχανικά. Τα Φρούτα του αρχίζουν να ωριμάζουν στη μέση του Ιουλίου. Απόδοση 4,5-9 κιλά φρούτων από το θάμνο. Λόγω της αφθονίας των αποδόσεων και γρήγορη ανάπτυξη απαιτεί καλό κλάδεμα και αραίωμα. Για να φτάσουν τα φρούτα που καλλιεργούνται στο πλήρες μέγεθός τους, είναι απαραίτητη παροχή άφθονου νερού κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας .Πολύ υψηλή αντοχή σε παγετό από -34°C μέχρι -40°CΚατάλληλο για ερασιτέχνες και καλλιέργειες. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

BLUECROP

Η πιο γνωστή και εκτιμητή βασική ποικιλία του βατόμουρου. Ο Θάμνος μπορεί να φτάσει 160-200 εκατοστά σε ύψος. Έχει   φρούτα μεγάλα, 65 ρώγες / 0,25 l, πολύ καλής ποιότητας. Κατάλληλο και για μηχανική συγκομιδή ( ιδίως αργότερα ). Πολύ νόστιμα φρούτα, τόσο για άμεση κατανάλωση αλά και για την αποθήκευση. Τα φρούτα ωριμάζουν από της πρώτες μέρες του Αυγούστου,( 4-9 κιλά από το θάμνο).
Οι Θάμνοι μεγαλώνουν γρήγορα  και σε ξηρότερα εδάφη. Μια από της πιο ανθεκτικές ποικιλίες στις ανοιξιάτικες αλλαγές καιρού. Αντοχή σε θερμοκρασίες από -28 ° C έως -34°C. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Κατάλληλο για ερασιτέχνες και καλλιέργειες

DUKE

Θάμνοι που φθάνουν σε ύψος 130 έως 180 cm. Πρώιμη ποικιλία. Τα φρούτα του ωριμάζουν από τα μέσα Ιουλίου. Είναι μεσαίου μεγέθους πολύ νόστιμα και τραγανά. Είναι κατάλληλα τόσο για άμεση κατανάλωση όσο και για μεταποίηση. Ο Καρπός του είναι  άριστος για τη μεταφορά και την αποθήκευση σε κατεψυγμένη κατάσταση. Πολύ άξια ποικιλία  λόγω της τακτικής, υψηλής  απόδοσης. Τα τελευταία χρόνια στης ΗΠΑ έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη αυτή η ποικιλία για μηχανική συγκομιδή. Αντοχή σε θερμοκρασίες από -24 ° C έως -28 ° C. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

BRIGITTA

Η ποικιλία έρχεται από την Αυστραλία. Οι Θάμνοι αναπτύσσονται γρήγορα σε ύψους μέχρι τα 180 cm.Το Φύλλώμα είναι σκούρο πράσινο. Δίνει υψηλότερης ποιότητας καρπούς. Είναι μεγάλα, γαλάζια, λεία, σκληρά και «τραγανά». Ιδανικά και για αποθήκευση στο ψυγείο. Τα φρούτα του ωριμάζουν τέλη του Αυγούστου. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

BONUS

Ο θάμνος φτάνει σε ύψος 1,5 m. Τα μούρα ωριμάζουν στα τέλη Ιουλίου και αρχή του Αυγούστου. Μια ποικιλία με πολύ μεγάλα φρούτα, μέχρι 30 mm, νόστιμα και τραγανά, ανοιχτού μπλε χρώματος.

SPARTAN

Η Ποικιλία είναι μία από τις πιο ελκυστικές ώστε να πάρει κάποιος την γεύση του πραγματικού βατόμουρου. Απαιτεί περιοχή με πολύ φως, καλά στραγγισμένα εδάφη και πλούσια οργανική ύλη. Είναι μια ποικιλία από τις αγαπημένες στην λιανική αγορά. Έχει μεγάλο και γλυκό καρπό και η ποικιλία είναι πρόωρη (αρχές Ιουλίου ). Ποικιλία  για άμεση κατανάλωση όπως και για κατάψυξη. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

CHANDLER

Μια νέα ποικιλία των εξαιρετικών φρούτων, που δημιουργήθηκε το 1994.Το Φυτό αναπτύσσεται  γρήγορα  φθάνοντας σε ύψος 150 cm. Ποικιλία με εξαιρετικά μεγάλα φρούτα, τα μεγαλύτερα μεταξύ όλων  των ποικιλιών ,ο διάμετρος τους υπερβαίνει συνήθως το 20 mm και ζυγίζει 2 g. Συχνά φέρει καρπούς με διάμετρο μεγαλύτερο των 25 mm. Τα μπλε φρούτα είναι πολύ γευστικά και δεν ωριμάζουν όλα μαζί. Η περίοδος  ωρίμανσης  διαρκεί  4-6 εβδομάδες. Η ποικιλία είναι προετοιμασμένη για περιοχές με μέτρια κρύους χειμώνες, σε προστατευμένες περιοχές .Αυτό ισχύει για τα κρύα κράτη σε όποια η Ελλάδα δεν ανοίγει. Τόσο μεγάλα, ελκυστικά φρούτα δεν παράγει καμία άλλη ποικιλία!

EARLIBLUE

Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας με γυαλιστερά πράσινα φύλλα το καλοκαίρι και κόκκινα το φθινόπωρο. Τα μούρα του είναι γαλάζια μεσαία ως μεγάλα σε μέγεθος και γλυκά. Περίοδος καρποφορίας από πολύ νωρίς 25 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου. Κατάλληλο για φρέσκο και για κατάψυξη. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας

LEGACY

Χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες ποικιλίες στη γεύση του μούρου που έγινε στις Η.Π.Α. Περίοδος καρποφορίας από 25 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου. Μεσαία έως μεγάλα μέγεθος φύλλα. Κατάλληλο για κατανάλωση φρέσκο και για κατάψυξη. Αντέχει στο πολύ ψύχος. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

ELLIOT

To χρώμα των μούρων είναι βαθύ κόκκινο, κρασί, μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους με πικάντικη γεύση. Κατάλληλο για φρέσκια κατανάλωση. Περίοδος καρποφορίας πολύ αργά από 7 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας

HARDYBLUE

Ποικιλία που φτάνει σε ύψος τα 2,00 μέτρα με μεγάλους και πολύ  αρωματικούς καρπούς.  Περίοδος καρποφορίας πολύ αργά από μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Κατάλληλο για κατανάλωση φρέσκο και για κατάψυξη.Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας

BERKELEY

Μια καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Φτάνει στα 2 μέτρα ύψος. Μεγάλους Καρπούς με ιδιαίτερη αρωματική γεύση. Η περίοδος καρποφορίας είναι  από αρχές Αυγούστου. Κατάλληλο για κατανάλωση φρέσκο και για κατάψυξη. Απαιτεί περιοχή με πολύ φως, καλά στραγγισμένα εδάφη και πλούσια οργανική ύλη

GOLDTRAUBE

Ποικιλία  που το ύψος του δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρα. Το χρώμα του καρπού είναι ένα απαλό μπλε χρώμα . Ο Καρπός μεγάλος με ιδιαίτερη αρωματική  γλυκόξινη γεύση. Η περίοδος καρποφορίας είναι  από μέσα  Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου. Κατάλληλο για κατανάλωση φρέσκο και για κατάψυξη. Απαιτεί περιοχή με πολύ φως, καλά στραγγισμένα και όξινα εδάφη. Πολύ καλή ποικιλία για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

PINK LEMONADE

Ροζ λεμονάδα απαιτεί υψηλά επίπεδα φωτός και καλά αποστραγγιζόμενο οξύ χώμα, πλούσια σε οργανική ύλη.Είναι ιδανική σε μια μαζική φύτευση ή να  αναμιγνύεται με άλλα καλλωπιστικά φυτά ή πολυετή φυτά. Έχει αργά μέχρι τα τέλη της σεζόν ωρίμανση, με μέτρια απόδοση μεσαίου μεγέθους γυαλιστερά φρούτα,  που έχουν φωτεινό ροζ χρώμα και  ήπια ευχάριστη γεύση,

Κάθε εποχή έχει εντυπωσιακές αλλαγές χρώματος. Ροζ-λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας, την άνοιξη. Ο καρπός είναι απαλό πρασινωπό στην αρχή και τελικά στρέφονται σε βαθύ ροζ για την ωρίμανση. Τα φύλλα είναι γυαλιστερά πράσινα και λογχοειδή πολύ παρόμοια με εκείνη του Vaccinium ashei. Το φθινόπωρο, τα φύλλα έχουν  χρυσοκίτρινο χρώμα και στη συνέχεια, έντονο πορτοκαλί

BLUETA

REKA

NORTHLAND

BLUE JAY

BLUE RAY

TORO

BLUEGOLD

RUBEL

 

Β. ΝΟΤΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

STAR

Ο θάμνος είναι μεσαίου μεγέθους.
Μούρα μεγάλα, μπλε, στρογγυλά και σκληρά. Πολύ νόστιμα, γλυκά, γλυκόξινα.
Ο περίοδος ξεκούρασης, για την καλή ανάπτυξη στην επόμενη σεζόν απαιτεί τουλάχιστον 400 ώρες θερμοκρασίας κάτω των 7 º C.
Αντοχή στο κρύο -18 ° C.
Πρώιμη ποικιλία που θεωρείται αξιόπιστη, δοκιμασμένη στο ζεστό κλίμα. Μέχρι πρόσφατα, συνιστάται ως η σημαντικότερη ποικιλία για θερμά κλίματα.

CHIPPEWA

Ο΄ ΝEAL

POLARIS

NORTH COUNTRY

NORTH SKY

NORTH BLUE

MISTY

 

Γ. ΑΓΡΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

BURGUNDY

BRUNSWICK

RUBY CARPET

TOP HAT

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Powered & Hosting By Mikromedia.
Myrtilo © 2012