Γλώσσα:  Greek  English

Προϊόντα Μύρτιλου

Επειδή τα προϊόντα του Μυρτίλου ( καρποί και φύλλα ) αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων, σε φαρμακοβιομηχανίες, σε βιομηχανίες καλλυντικών και σε βιομηχανίες λειτουργικών τροφίμων οι προοπτικές ανάπτυξης της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι πολύ σημαντικές. Είδη στην Ελλάδα μεγάλες αλυσίδες τροφίμων χρησιμοποιούν το Μύρτιλο ως πρώτη ύλη παρασκευάζοντας διάφορα προϊόντα. Η αύξηση της ζήτησης είναι πολύ μεγάλη.

Τα Μύρτιλα μπορούν να καταναλωθούν ωμά ως επιδόρπιο φρούτων, καθώς και είναι κατάλληλες για μαγειρική, μαρμελάδες, γλυκά και χυμούς. Με τα φύλλα αρωματίζονται κρέατα, λουκάνικα, κυνήγι, ψάρια, τυριά, κρασιά, ξερά σύκα. Μπορούμε να ψήσουμε ψάρι ή κρέας πάνω σε στρώμα απ΄ τα φύλλα του μύρτιλου. Το ανθεκτικό της ξύλο χρησιμοποιείται στη λεπτοξυλουργική και τα κλαδιά της στην καλαθοπλεκτική. Επίσης στην αρωματοποιία και την παρασκευή καλλυντικών χρησιμοποιείται το αιθέριο έλαιό του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας του Καναδά, το μπλούμπερι κατά 85% πωλείται σαν νωπό, ενώ από τις ποσότητες που μεταποιούνται το μεγαλύτερο ποσοστό τους (90%) απλώς και μόνο καταψύχεται.

Οι Μέθοδοι μεταποίησης του Μύρτιλου είναι:     

  • Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ
  • Η ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ
  • Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ, ΚΕΙΚ Κ.Τ.Λ.
  • Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΛΥΚΩΝ
  • Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΧΥΜΟΥ
  • Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΚΤΑΡ
  • Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
  • Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 

ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Η κατάψυξη είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποθήκευσης των μπλε μούρων για μακροπρόθεσμη χρήση. Η ευκολότερη μέθοδος είναι να τα καταψύξετε ολόκληρα επειδή με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να τα έχετε διαθέσιμα για κάθε χρήση μόλις τα ξεπαγώσετε. Αρχικά απλώστε τα μπλε μούρα επάνω σε μια λαδόκολλα ή σε ένα ταψάκι μέσα στην κατάψυξη και αφήστε τα να παγώσουν καλά. Στη συνέχεια βάλτε τα σε μια μεγάλη σακούλα η οποία να κλείνει σαν φερμουάρ. Βγάλτε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα προτού την κλείσετε. Αν διαθέτετε συσκευαστικό μηχάνημα που αφαιρεί τον αέρα και δημιουργεί συνθήκες κενού, αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη συντήρηση των μπλε μούρων σας.

Αν επιχειρήσετε να ρίξετε όλα μαζί τα φρέσκα μπλε μούρα κατευθείαν στην σακούλα για να παγώσουν, τότε θα παγώσουν όλα μαζί και θα κολλήσουν το ένα με το άλλο σαν μια ενιαία μάζα. Όμως, αν τα απλώσετε πρώτα και παγώσουν χωριστά, θα παραμείνουν έτσι - κάτι που θα σας επιτρέπει να βγάζετε λίγα-λίγα από τη σακούλα, όσα δηλαδή επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά.

Άπαξ και καταψυχθούν, τα μπλε μούρα σας θα αντέξουν για 10 με 12 μήνες χωρίς καμία αισθητή απώλεια στη γεύση ή στην υφή τους.

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Powered & Hosting By Mikromedia.
Myrtilo © 2012