Γλώσσα:  Greek  English

Χαρακτηριστικά Μύρτιλου

Χαρακτηριστικά Μύρτιλου

Mύρτιλο.......Το βατόμουρο της νιότης και της ζωής!!!!  Το θαυματουργό φυτό με το όνομα Μύρτιλο  (Blueberry) (Vaccinium Myrtilus) έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα!!!!!!

Με τις θαυματουργικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας θα πρέπει και μπορεί πλέον να καλλιεργείται σε όλη τη επικράτεια. Κάθε Ελληνική οικογένεια μπορεί να καλλιεργήσει και στο μπαλκόνι της αυτούς τους θαυματουργούς θάμνους και να απολαμβάνει αυτό το απίστευτο βατόμουρο, το βατόμουρο της ζωής, της αιώνιας νιότης, αυτό το θαύμα της φύσης, το «ελιξίριο της ζωής»  όπως το αποκαλούν, στη Ρωσία!!!

Γι αυτό το λόγο το Μύρτιλο συγκαταλέγεται στις  «υπερτροφές» (super foods) γιατί υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας, βελτίωση της υγείας. Ως «υπερτροφές» (super foods) χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και με επιπλέον θετικές επιδράσεις. Οι υπέρμαχοι των υπερτροφών υποστηρίζουν ότι η συστηματική τους κατανάλωση αυξάνει τη ζωτική ενέργεια, αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα, το βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα, να διατηρείται υγιές και να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Τονίζουν μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία είναι ευθέως συγκρίσιμες με εκείνες πολλών φαρμάκων, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικές τροφές. Στα super foods συγκαταλέγουμε το Goji, το Υπποφαές , την Αρρώνια και πολλά άλλα φυτά.

Γι αυτό λοιπόν το λόγο προχωράει με μεγάλα βήματα η παραγωγή του σε ολόκληρο   τον κόσμο. Στην Γερμανία ,στις Η.Π.Α, στην Αγγλία, Ιταλία και σε όλες τις μεγάλες χώρες του κόσμου σε κάθε κατάστημα που εμπορεύεται οπωροκηπευτικά υπάρχει και το blueberry.  

Η ιστορία του φυτού βέβαια ξεκινά πριν από πολλά χρόνια στη μακρινή Σιβηρία, στα έλη όπου βρέθηκε το ασυνήθιστο φυτό Vaccinium Corumbosum, το blueberry. Κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων οι άνθρωποι απολάμβαναν το χρώμα και το άρωμα του φυτού χωρίς να γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Όταν βρέθηκε στα χέρια των Aμερικανών επιστημόνων εξημερώθηκε μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες. Τα αποτελέσματα που λήφθηκαν μετά από έρευνες πάνω στους καρπούς του blueberry στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης {Η.Π.Α.), ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τώρα τα blueberry διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης. Όπως απέδειξαν οι αμερικανοί επιστήμονες, το blueberry όχι μόνο έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τους μηχανισμούς της γήρανσης, αλλά και συμβάλλει στην ανανέωση του οργανισμού. Για να βελτιώσει κανείς το μεταβολισμό, τη μνήμη και το συγχρονισμό των κινήσεων του, είναι αρκετό να καταναλώνει μισό φλιτζάνι καρπών την ημέρα. Ο χυμός του φυτού αυξάνει την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει τη λειτουργία πολλών ενδοκρινών αδένων, και χαρακτηρίζεται από αγγειοδιασταλτικές, αντιαρτηριοσκληρυντικές, αντιφλεγμονώδεις και πυρηνοπροστατευτικές ιδιότητες. Κατευνάζει επίσης τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού στα φάρμακα και στα προϊόντα διατροφής. Από μόνο του το φυτό δεν προκαλεί ποτέ αλλεργία, και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από παιδιά με αυξημένη ευαισθησία σε διαβητικές και αλλεργικές τάσεις.

Έρευνα του μεγάλου αμερικανικού Πανεπιστημίου Tufts το κατατάσσει ως το υπ’ αριθμόν 1 ( μεταξύ 60 φρούτων που εξετάσθηκαν συστηματικά ) σε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες -σχεδόν 40% περισσότερες από το κόκκινο κρασί. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Powered & Hosting By Mikromedia.
Myrtilo © 2012